06July

JERUSALEMA

En temps de pandèmia:

«El temps i la distància mai seran més forts que l’amor i l’esperança».

Els alumnes de 1r d’ESO han interpretat la coreografia de “JERUSALEMA” que ha dut a terme el Departament d’Educació Física i l’Àmbit Científic i Matemàtiques. La cançó, la qual s’ha transformat en un himne d’esperança dels cinc continents per tal de vencer la pandèmia del Coronavirus, transmet alegria, pau i esperança.

Durant tres setmanes els alumnes d’Àmbit han realitzat un Projecte a L’Hort de l’Institut. El projecte ha consistit en dur a terme activitats integrades de Biologia i Matemàtiques baix el context físic de l’Hort. Algunes activitats com la identificació de plantes, extracció de pigments vegetals, mesura de perímetres i àrees de totes les figures geomètriques trobades, identificació d’invertebrats mitjançant claus dicotòmiques, interpretació de xarxes tròfiques i utilització de teoremes matemàtics són alguns dels exemples.

A més, l’última setmana cada grup ha sigut l’amfitrió de l’hort i ha preparat un joc a un dels altres grups de 1r d’ESO, tant “Escape Room “ com la “recerca del tresor” han girat cap als continguts apresos al llarg de les setmanes.

Per a tancar el projecte i com a colofó hem volgut fer la coreografia de JERUSALEMA, amb la col·laboració del Departament d’Educació Física. Amb la coreografia s’ha volgut treballar de manera interdisciplinar també l’àmbit físic, motriu i social del nostre alumnat. Per una banda el ritme i la coordinació; i per un altra banda, la interacció social, el treball en equip i l’autoestima.

Remei Ibáñez. Dep. Ciències Naturals

Aquí podeu veure el vídeo que hem preparat.