05July

Mural de la científica Ada Augusta Lovelace a l’IES Serpis

Mural en homenatge a la científica Augusta Ada Byron King, comtessa de Lovelace

Augusta Ada Byron King, comtessa de Lovelace (1815-1852), està considerada la primera programadora en la història dels ordinadors. Va col·laborar en el disseny d’una màquina analítica capaç de resoldre equacions diferencials. A més, va ser escriptora, filla de la matemática y astrónoma Anna Isabella Milbanke i de Lord Byron. Es definia com a científica poetessa. Tots els anys, el segon dimarts d’octubre se li fa un homentage. Des de l’IES Serpis s’hi hem unit enguany també amb la inauguració d’un mural realitzat per l’ artista Elisa Capdevila en la façana de l’institut, dins del projecte de la UPV «Dones de ciència»que pretén visibilitzar i retre tribut a científiques de referència a escala nacional i internacional.

L’“Ada Lovelace Day” està dedicat a impulsar la participació de les dones en la ciència per a què no siguen ignorades ni marginades com va passar en l’era victoriana.

L’autora del mural, Elisa Capdevila, una artista estupenda que entrevistarem prompte en el nostre periòdic «La veu dels àmbits»